Aż trudno uwierzyć, że Majonez Kielecki produkowany przez naszego klienta – Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem” – w tym roku obchodzi „okrągłą”, sześćdziesięcioletnią rocznicę obecności na rynku!

Pierwsze partie tego produktu wyprodukowane zostały w Zakładzie Doświadczalnym w okresie wielkanocnym w 1959 roku. Kilka miesięcy później – we wrześniu – Majonez Kielecki wszedł do masowej produkcji. Doskonały smak, kremowa konsystencja i najwyższej jakości składniki sprawiają, że po dziś dzień zyskuje uznanie kulinarnych ekspertów i kolejnych pokoleń smakoszy. To właśnie jego receptura stała się podstawą do opracowana Polskiej Normy majonezu.

Co najbardziej obrazuje rozmiar sukcesu – Majonez Kielecki przez sześćdziesiąt lat osiągnął międzynarodową skalę i rozpoznawalność. Oprócz całej Polski produkt można znaleźć także w sklepach m.in. w Wielkiej Brytanii, Niemczech, USA, Australii, a eksport jest wciąż rozwijany.